Massza

Map Unavailable

Időpont
Date(s) - 10/05/2019
-

Helyszín
Bocskai István Református Oktatási Központ

Kategóriák


Az előadásra külsős vendégeket, előzetes regisztrációt követően örömmel fogadunk. 
Regisztrációkat a [email protected] e-mail címre várjuk! 

MASSZA /Kalapos Éva azonos című ifjúsági regénye alapján/
komplex színházi és nevelési előadás
9-10. évfolyam számára

A bullying (megfélemlítés), valamint a cyberbullying (kibermegfélemlítés) sajnos hazánkban is egyre elterjedtebb, hiszen az online arctalanság, anonim lét olyan bátorságot ad a fiatalok kezébe, ami ennek a fajta zaklatásnak táptalajt adhat. A kibermegfélemlítést a The National Crime Prevention Council az alábbi módon fogalmazza meg: “ Olyan esetek, amelyek az internetet, mobiltelefonokat, illetve internetes eszközöket használnak arra, hogy rövid szöveges üzeneteken, illetve internetes posztokon keresztül, vagy képek segítségével, más ember megsértésére, illetve zaklatására irányulnak.”

Előadásunk helyszíne: egy tanterem.

Annak a kilencedikes osztálynak a terme, melynek tagja Patrik és Dina, valamint kettejük kibontakozó szerelmének féltékeny figyelője: Győző.

Patrik egyrészt egy tök átlagos 14 éves srác. Normális a családja, és úgymond normálisak a barátai is. Mégis elüt az átlagostól: színésznek készül, ha teheti, verseket tanul. Beleszeret Dinába, az osztály legszebb lányába. Aztán zaklatni kezdik, Győző és barátja, Subi. Offline és online egyaránt. Elveszik a kajáját, pénzét. Ráírnak a neten mindenféle szemétséget, később megfenyegetik életveszélyesen.
Megfélemlítik, a cybertérben pedig teljesen elvész a kontroll. Patrik teljesen kifordul önmagából és olyat tesz, amire soha még csak gondolni sem mert volna.
Hogyan vezetett Patrik útja idáig?

színész – drámatanárok: Bálint Betty, Balla Richie, Árvai Péter, Nagy Zsolt Zsozsa, Lakatos Dorina, Szántó Dániel
a forgatókönyvet írta: Romankovics Edit
rendező: Tóth Miklós

Az előadás hossza: 135 perc